15. Kölcsey emlékfutás Tasnádról Sződemeterre

2024. aug. 13. | Emlékfutás

2024. augusztus 10-én került megrendezésre a 15. Kölcsey emlékfutás, amely létszámában idén minden eddigi rekordot megdöntött.

Az indulás előtti pillanatok

A résztvevők a tasnádi református templomnál felállított regisztrációs pontnál gyűltek össze és innen indultak a 10 km-es táv megtételére. A színvonalas sportrendezvényen az eddigi legnagyobb létszámú regisztrált résztvevő vett részt.

 

Kerékpáros résztvevők az indulás után

Az utóbbi évek megnövekedett számú kerékpáros résztvevője mellett ismét növekedett a futók száma, és ezúttal is akadtak olyanok, aki gyalog tették meg a távot.

 

Többen is gyalog tették meg a távot

Útközben önkéntesek által működtetett vizespontok kerültek felállításra, ahol a versenyzők felfrissülhettek a rendkívüli melegben.

Felfrissülés az egyik vizesponton

A cél Kölcsey szülőfalujában, Sződemeteren a Kölcsey Emlékház volt, amely a református templom kertjében helyezkedik el. Itt már reggel óta főzték önkéntesek a finom ebédet, amely a célba érkezőket várta. A gyerekek örömére jégkrémet is választhattak édességként.

Ebéd közben, már a célban

A szervezők, Pakulár István és Pakulár Bú Julianna református lelkészek külön örömüket fejezték ki a résztvevők és azon belül a gyermekek megnövekedett létszáma miatt. „Ez volt az elmúlt 15 év legsikeresebb emlékfutása“ – nyilatkozták büszkén.

Pakulár István és Pakulár Bú Julianna főszervezők

Nagyon sokan jöttek kerékpárral

A legfiatalabbak is képviseltették magukat

Az elmaradhatatlan és mindig örömteli csoportkép a célban

 

Forrás: szatmar.ro